János Devcsics Fotóművész
Janos Devcsics Fine Art Photographer

Janos Devcsics Fine Art Photographer

A fotók a képek átszövik az életünket, képeket láthatunk mindenhol. Az újságokban, a plakátokon, kis és nagy reklámtáblákon, szórólapokon, internetes hirdetésekben, és az üzenő falunkon. Úgy gondolom azonban, hogy egy kissé megfeledkeztünk a kép igazi élményt adó megjelenéséről, a valódi képről. Arról amelyet feltehetünk a falra, amelyet kirakhatunk a kandallóra. Amely képek egyedivé teszik az otthonunkat, és díszei a lakásunknak.

Devcsics János vagyok, művészi fotózással foglakozom.

Azt hiszem, hogy a fotó igazi megjelenési formája, a kézbe vehető kép. Lehet szép a fotó a monitoron, vagy az újság lapjain, de hogyan lesz abból valódi kép? A hordozó felület kiválasztásától a nyomtatási megjelenésen át a keretezésig, számtalan, szakértelmet igénylő feladatot kell elvégezni addig, amíg valódi alkotás születik, ami méltó dísze lehet egy belső térnek. Ezzel foglalkozom én, képeket csinálok. Képeim nem egy gyárban készülnek, nem tömegtermékek. Én készítem és ellenőrzöm a fotókat az exponálástól a csomagolásig.

Magyarországon élek. Ott ahonnan Robert Capa és André Kertész is elindult. Abban hasonló vagyok hozzájuk, a fotózáson kívül, hogy merek nagyot álmodni. Tudom, hogy az emberek szeretik a szépet. A képeimmel szeretném megmutatni a világ szépségét, ahogy én látom.