< Vissza a cikkekhez

in blog hu by | no comments

Indiai életképek

India Delhi

A kép Delhiben készült. Itt India második legnagyobb városában is rengeteg szegény ember él, néhányuk tuk-tukok üzemeltetésével keresi meg a napi betevőt. Ottjártunkkor mi is fogadtunk egy tuk-tukot magunknak és a sofőrt megkértük, hogy  vigyen minket oda ahol inni tudunk. Ő elvitt minket egy városrészbe, amit  európai emberként, egyszerűen „nyomornegyednek” titulálnánk. A fényképezőgépem látványa a helyiek arcára széles mosolyt varázsolt, és rögtön felajánlották, hogy készítsek róluk fotót.

India

Két barát

Ők ketten  is a fotózás kedvéért ölelkeztek össze. Úgy érzem, sok minden van belesűrítve ebbe a képbe. Ez a felhőtlen néhány másodperc, amíg a kamera előtt pózoltak. A vélhetően nehéz életük ellenére is őszinte öröm, szinte kiszakadtunk egy pillanatra az időből és térből. Az egyik kedvencem ez fotó.

Az egész napi városbéli (Delhi) csavargás után, délután egy parkban megálltunk pihenni. A képen látható gyerekek, úgy tűnik, összekötötték a kellemest a hasznossal: és kecskelegeltetés közben szakítottak időt egy kis krikettezésre. Erről az eszembe jutott, hogy  mi, a nyugati társadalmakban, mennyire elszakadtunk a természettől. Az egy dolog, hogy nem legeltetünk kecskét, de vajon hagyjuk e a gyerekeinket szabadon játszani, vagy inkább minden idejüket gondosan beosztjuk? Nekem ez az elkapott pillanat a parkban, az önfeledt gyermeki szabadságot testesítette meg.

India

Krikettező fiúk

Címkék: , ,